Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Ballag már a vén diák

Ballag már a vén diák

“ Ballag már a vén diák tovább, tovább…”. Ez a sor talán mindenki számára ismerős, kisiskolásként és középiskolásként számtalanszor unásig énekeltük az énekórákon. A dal története, ami nélkül szinte nem is tartanak ballagást, egészen 1870-ig nyúlik vissza.

1870-ben a selmecbányai erdész és bányász hallgatók búcsúztak ezzel a nótával iskolájuktól, amit kis idő elteltével az egész ország felvett a ballagási repertoárba. A szokásokat illetően, a mai napig hagyomány, hogy a ballagók apró tarisznyát visznek a vállukon, amiben hamuban sült pogácsa, apró pénz, termőföld, só és az iskola fényképe rejtőzik. A batyu az iskola ajándéka, ami örök emlékül szolgál a ballagó diákoknak. 

De vajon mit tehetünk a képzeletbeli szütyőbe mi rokonok, barátok, ismerősök? A virág, a csoki, a pénzzel tömött boríték és az ajándékutalvány nem konzerválhatóak és személytelenek is. Összegyűjtöttünk néhány nem szokványos tippet!

Nem mindennapi ballagási ajándékötletek

1. Saját készítésű fényképalbum

Akármennyire is tagadják az emberek, mindenki szívesen nézegeti magát, főleg ha cuki gyerekkori fotókról van szó. Egy időrendi sorrendbe fűzött, vicces történetekkel kommentált, színes matricákkal dekorált albumnak felbecsülhetetlen az eszmei értéke. 

2. Egy kis lazítás

14 vagy 18 évesen még nem küldhetjük egyéni utazásra a gyerekeket, de egy Bombos ajándékcsomaggal a kezükbe adhatjuk egy otthoni wellness kialakításának kulcsát. Bohém élet, Szabad szellem, Álmodozó, Csupaszív, melyik passzol a vén diákhoz leginkább? 

3. A lányok kedvence

A Szex és New York óta hatalmas divat saját nevünket egy apró láncon a nyakunkban viselni. Ezeket a medálokat egyedileg készítik, ami igazi kinccsé varázsolja őket.

Fotó: www.notonthehighstreet.com

4. Azt kívánom, hogy járd be a világot

Az utazás legtöbbünket vonzza, főleg a fiatalokat, akik előtt még annyi felfedezetlen táj van. Egy világtérkép és egy marék színes jancsiszög lehet a tökéletes első lépés ahhoz, hogy szerettünk körbeutazza a földet. 

5. Tanulni élvezet

Ma már annyi hely és lehetőség van arra, hogy megtanuljunk nyelveken beszélni, főzni, varrni, bonbont készíteni. Egy érdeklődési körbe passzoló kupon, amit tudásra lehet váltani örökre megmarad és talán egy sikeres karrier első alapköve lesz. 

Valami illatosat szeretnél ajándékozni ballagás alkalmából? Nézd meg ajándékszettjeinket»»»

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Életmód