Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap > Blog >

Vigyázz, káros összetevők a gyertyákban

Vigyázz, káros összetevők a gyertyákban

Reggelente kapkodjuk a lábunkat, hogy minél hamarabb beérjünk a munkahelyünkre, délutánonként pedig azt várjuk, hogy otthon egy illatos gyertya társaságába bevessük magunkat a a kedvenc sorozat vagy könyv mellé. Indul a gyertyaszezon, de ez veszélyeket is rejt. Mutatjuk, hogy mire kell odafigyelned!

Évről évre egyre többet foglalkozik a sajtó a gyertyákkal, különösképpen az illatgyertyákkal, amelyek a nagyüzemi gyártás és a költségek minimalizálása miatt ma már olyan összetevőket is tartalmazhatnak, amelyeket nem szívesen lélegeznék be.

Egy amerikai kutatás során kiderült, hogy rengeteg veszélyes, akár rákkeltő anyag is kerülhet az otthonod levegőjébe, ha nem figyelsz oda, milyen gyertyát választasz.

Az Egyesült Államok környezetvédelmi hivatala egy sor káros, kerülendő anyagot tett közzé az évek során. Ilyenek például: aceton, benzol, szén-diszulfid, szén-tetraklorid, sztirén, fenol, formaldehid, klorobenzol, stb. 

Ne dőlj be a paraffinnak

Napjainkban a legtöbb gyertya paraffinból készül, annak ellenére, hogy ez mérgező anyag, mivel a petróleum egyik mellékterméke. 

A gyertyaüzemek előszeretettel használják, mert segítségével olcsó és gyorsan előállítható gyertyákat lehet készíteni, amelyek megszólalásig hasonlítanak a minőségi gyertyákra.

Válaszd a minőséget és a hosszabb égési időt

A BOMB illatgyertyái messze földön híresek, már több mint 70 országban megbabonázták a hölgyeket és bizony a férfiakat is. 

Alapjuk méhviasz, így az első pontotot, hogy paraffinmentes gyertyával varázsold otthonossá a lakásodat már ki is pipálhatod. 

Kanócuk is minőségi anyagok felhasználásával készült, illatukról pedig színtiszta és 100%-os illóolajok gondoskodnak. A gyertyákat választhatod a hangulatodhoz mérten is, de szempontok lehetnek az aromaterápiás hatások is, melyekről az illóolaj kisokosban részletesen tudsz tájékozódni. 

Tégelyes gyertyáink akár 45 órán keresztül is árasztják magukból a finom illatokat, de az üveges kollekcióval sem nyúlsz mellé, hiszen azok illata is 35 órán keresztül veled marad. 

Egy kis matek: ha egy tégelyes gyertyát minden nap 2 órán keresztül égetsz, akkor is minimum 23 napig tudod élvezni az aromáját. Jól hangzik, ugye? :)

Válaszd te is a minőségi és hosszantartó illatokat a BOMBtól »

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek