Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

BOMB januári kihívás: váltott zuhany egy héten át!

BOMB januári kihívás: váltott zuhany egy héten át!

Már a hideg zuhany gondolatától libabőrös lettél? Pedig fantasztikus hatással van a testedre és az elszántság erősítésére sem utolsó módszer! Legyen ez az első új dolog, amit kipróbálsz az új évben: fogadd el kihívásunkat és legalább egy héten át alkalmazd minden nap a váltott zuhanyt!

Mire jó?

  • méregtelenítő folyamatokat indít be a testedben
  • serkenti a vérkeringést
  • segít a narancsbőr elleni küzdelemben
  • simábbá, feszesebbé, kontúrosabbá teszi a bőrt
  • felfrissít, energikusabbnak érzed magad tőle
  • segíthet megelőzni az izomláz kialakulását, vagy csökkenteni a már meglévőt
  • növeli a kitartásod és ellenálló képességed, mert ha ezt képes vagy végigcsinálni, akkor hidd el, mást is… :)

Így csináld!

Ne ugorj be rögtön a hideg víz alá, először zuhanyozz le, kezdd el dúdolni a kedvenc dalodat, majd lassan válts fokozatot.

Kezdd a meleggel, de azért ne forrázd le magad! Maximum 38 fokos vizet használj (nem kell hőmérőt vinned a víz alá, csak tekerd addig, ameddig még kellemesen meleg számodra is a víz).

Körkörös mozdulatokkal haladj alulról fölfelé, 5-6 centire tartsd magadtól a zuhanyrózsát és próbálj meg egyenletes vízréteget képezni testeden. Kezdd a lábaiddal (jobb, bal), majd jöhetnek a karok és a test is. 

Az átmelegedett testre érkezhet a hideg zuhany, ugyanezzel a módszerrel. Elég, ha csak pár másodpercig éri a hideg víz egy-egy bőrfelületedet, a meleg tarthat tovább is.

A hideg-meleg váltást legalább háromszor ismételd meg, de figyelj arra, hogy mindig a hideg legyen az utolsó!

TIPP: ne szorítsd össze a fogad és ne húzd össze az izmaidat, ha tudod, érkezik a hideg víz. Próbálj meg minél lazább maradni, mintha mi sem lenne természetesebb és csak dúdold tovább a zuhanyzós dalodat! 

Mit használj hozzá?

Mindenképp érdemes szivacsot ragadnod és zuhanyzás közben jó alaposan, körkörös mozdulatokkal átdörzsölnöd a testedet, különös tekintettel a kényesebb területekre (popsi, comb). Ezzel tovább fokozod a vérkeringést, plusz egy kicsit eltereled a gondolataidat az „áááá, ez hideg!” érzésről.

Ha narancsbőrrel küzdesz, vagy edzés után szeretnél még gondoskodni izmaid épségéről, akkor a menta és eukaliptusz illóolajjal turbósított szivacsos tusoló lesz a legjobb barátod! Ha a reggelek nehezen indulnak, próbáld ki a lelket örvendeztető narancs, mandarin és vérnarancs illatú szivacsos tusolót

Booorzongatóan jó élmény lesz, hidd el! Ne felejts el beszámolni nekünk a tapasztalataidról! 

Tartalomhoz tartozó címkék: Életmód