Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A romantikus kerti vacsorák mindent eldöntő kellékei

A romantikus kerti vacsorák mindent eldöntő kellékei

Volt alkalmunk már idén is néhány szabadtéri vacsorához, de az igazi szezon most kezdődik. A hétvégén már igazi nyári időjárást köszönthetünk, ami minket biztosan a szabad levegőre csalogat. A szívünket a romantikus vacsorák dobogtatják meg igazán. Ma ezeknek a kellékeit gyűjtöttük össze!

A romantikus kerti vacsorák 7 kelléke

1. A grill

Ezen áll vagy bukik a menü. Az igazi kerti hangulathoz hozzátartoznak a füstös, parázson elkészített falatok, amiket a konyhában nagyon nehéz imitálni. Olyan, mintha a levegőnek is köze lenne az ízek kialakulásához. Nem kell profi, a fél teraszt elfoglaló gépezetekre gondolni, elég egy lap is, amit már jutányos áron be lehet szerezni a hiperekben is.

2. Terítő és alátét

A szabadban többnyire senkit nem szokott zavarni a fedetlen asztal, de a romantika megköveteli, hogy megadjuk a módját a terítésnek, így nem maradhat el az abrosz. A zsíros ételek maszatolnak, ez tény, de ezt alátétekkel kivédhetjük.

3. Salátás tál

A grillen sült ételekkel csak egy baj van, az, hogy várni kell rájuk. Ezért tálalunk melléjük salátát, amit előre el tudunk készíteni, így arra már biztosan nem kell várni, nem fog se kihűlni, se megszáradni.

4. A mindent eldöntő gyertya

A romantika és a gyertyafény kéz a kézben járnak, a kertben és a teraszon is. A legjobb választás egy kellemesen illatozó gyertya, aminek extra hosszú égési ideje van, így akár több estéhez is használható.

Fontos, hogy természetes alapanyagokat tartalmazó pislákolókat válassz, amik tiszta illóolajat is tartalmaznak.

Miért fontos az illóolaj tartalom?

Mert vannak illatok, aromák, amiket a szúnyogok és a rovarok egyenes utálnak. Így két legyet üthetsz egy csapásra, mert a romantikus hangulat megteremtése mellett a kellemetlen vendégeket is távol tarthatod.

Milyen illóolajokkal támadj?

A levendula, a citrusos illatok, a cirtomfű, a kakukkfű és a menta lesznek a kedvenceid ebben az illatos csatában.

5. Pohár és jeges vödör

Elegáns, de biztos lábakon álló poharak, amik törhetetlenek, velük biztosan nem történik baleset. Plusz a jeges vödör, ami gondoskodik a hűtött italról és még a hűtőhöz se kell állandóan rohangálni.

6. Takaró

Nem, nem, még mindig jó helyen jársz, a romantikus vacsi kellékeit böngészed, amihez a takaró is hozzátartozik, hiszen így nyúlhat el hajnalokig a beszélgetés a hűvös éjszakában.

7. Halk zene

Csak dallam és semmi ének, azért, hogy minél jobban tudjatok egymásra figyelni. A zene tökéletes aláfestő, de nem szabad, hogy elterelje a figyelmeteket.

Már minden meg van egy tökéletes kerti vacsorához, csak a gyertya hiányzik? Szerezd be a Bombnál »»»

Tartalomhoz tartozó címkék: Életmód