Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A legjobb hétköznapi boldogságforrások

A legjobb hétköznapi boldogságforrások

Érdekes, hogy ma már rengeteg dolgot ünneplünk, szinte nem is találunk a naptárban olyan helyet, amin nincs valamilyen világnap. A legkülönlegesebbek közül szemezgettünk, a teljesség igénye nélkül.

Van külön napja a lemezlovasoknak, tartanak nemzetközi lila napot, sőt még a pí számnak is van saját napja. Ezek mellett furcsa, hogy a boldogságnak csak 2012 óta van internacionális világnapja.

Hogyan alakult ki a boldogság világnapja?

Az ENSZ 2012. június 28-án tartott konferenciáján hozták meg azt a határozatot, ami kijelenti, hogy a boldogság és annak keresése alapvető emberi cél. A boldogság világnapját március 20-ára tűzték ki, azzal a céllal, hogy felhívják az emberiség, a társadalmak és a kormányok figyelmét is arra, hogy a boldogság milyen fontos az emberek életében.

Ennek a napnak a közeledtével elgondolkoztunk, hogy miben leljük örömünket és rájöttünk, hogy vannak olyan apróságok, amik a rohanó hétköznapokban elkerülik a figyelmünket, nem éljük meg őket igazi örömként. Mi ezekre szeretnénk felhívni a figyelmet.

A legjobb hétköznapi boldogágforrások

Egy nap a családdal

Mindig ott vannak mellettünk, ha kell, ha nem, jóban és rosszban is. Néha hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a család micsoda egyedi és drága kincs. Ők azok, akik annak ellenére, hogy minden rossz tulajdonságunkat kívülről fújják, szeretnek és tisztelnek minket.

Egy dolgos munkanap

Persze nem mindenki olyan szerencsés, hogy álmai munkahelye lesz pályafutásának első állomása, de addig is, amíg el nem éri azt, minden jófej főnöknek és csapatnak örülni kell, hiszen nélkülük sokkal szürkébbek lennének a munkanapok.

Egy napsütéses nap

A napfény lélekre gyakorolt hatásai mindenki számára ismeretesek. Elég csak belegondolni, hogy a hosszú, fagyos és szürke tél milyen lehangoló, a napfényes tavasz pedig mennyire felvillanyozó. Már meg is van a képlet: napsütés = boldogság.

Egy apró siker

Az első kilométer lefutása, egy recept sikeres elkészítése, egy régóta kitűzött házimunka elvégzése, mind-mind olyan dolgok, amiket nem csak pipálhatunk a listánkon, hanem nyugodtan megelégedhetünk magunkkal, megállhatunk egy pillanatra és mondhatjuk: “ IGEN! Megcsináltam!”

Egy forró fürdő

Amikor eljön az a sokat emlegetett énidő, rendszerint már lement a nap, ami megkívánja, hogy vegyünk egy kellemes fürdőt. A levendula, a kamilla és a szantálfa illóolajai segítik a relaxációt.

Valami kézzel foghatót is szeretnél? Nevezz be pár illatos Bomb kozmetikumra»»»

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Életmód