Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

7+1 őszi dekoráció, amihez nem kell kézügyesség

7+1 őszi dekoráció, amihez nem kell kézügyesség

Az ősz, a lehulló levelek és a zimankós időjárás sokakat sarkall arra, hogy otthonunkat is kicsinosítsák. Bosszantó tud lenni, amikor a barátok étkező asztalán és ajtaján szebbnél szebb díszek pompáznak, a mi kezünk ügyéből pedig semmi olyan nem kerül ki, amit közszemlére tennénk.

Ez a cikk nem azoknak szól, akik fél perc alatt hajtogatnak fából vaskarikákat, hanem pont neked, aki gyorsan, kis energiabefektetéssel szeretne irigylésre méltó dekorációt rittyenteni.

1. Színes asztaldísz 10 másodperc alatt

A 10 másodperchez hozzátartozik, hogy lesz némi plusz feladatod is, a levélgyűjtés, de ezt elintézheted munkából hazafelé is, kutyasétáltatás vagy egy romantikus séta közben is.

Ha megvannak a falevelek, akkor szárítsd őket egy újságpapírra fektetve pár napon át, préselni nem kell őket, mert akkor törékennyé válnak.

Ha kellően szárazak, vegyél elő egy üveg vázát és állítsd bele a leveleket, majd rendezgesd el őket pontosan 10 másodperc alatt. 

2. Makkok a tálba

Az a szép az őszben, hogy telis-tele van olyan apróságokkal, amelyek sokszor olyan természetesnek tűnnek, hogy észre sem veszed őket.

Parkba jövet-menet, árnyas fák tövében gyűjts egy nagy táska makkot és gesztenyét, otthon pedig borítsd egy nagy üvegtálba és kész is asztaldísz.

Fontos, hogy a terményeket nem szabad megmosni, mert úgy könnyen penészednek, romlanak, szaglanak.

3. Pálcikás illóolajok

Tudtad, hogy egy diffúzerrel akár 2 hónapon át is ellepheted otthonodat a kedvenc illóolajaid kombinációjával? 

Színes, díszes kis üvegcsék, friss és színtiszta illóolajok, igazi bambusz pálcikákkal. Stílusos és aromás, pont, amilyen az ősz. 

4. Tök jó töktál

Sárga, narancssárga, zöld, csíkos, rücskös, kerek és amorf, neked melyik dísztök tetszik a legjobban? Párosítsd össze egy mutatós fatálon vagy fatálcán a legkülönlegesebb tököket és intézd el egy piaci vásárlással a lakás őszies fazonját.

5. Az örökzöld illatos gyertyák

Ha lúd, akkor legyen kövér és legyen a gyertyád is olyan, ami extra hosszan illatozik. Gyújtsd meg a kanócot és élvezd akár 30-35 órán át is az üvegből vagy a tégelyből áramló illatokat. 

Vigyázz, amíg alszol vagy éppen nem vagy otthon fújd el a lángot és figyelj arra is, hogy elkerüld a káros összetevőket is, amelyek a gyertyákon keresztül jutnak szobád levegőjébe.

6. Csipkebokor vessző

Ha ősz, akkor csipkebogyó, ha csipkebogyó, akkor Csipkebogyó szüret fürdőbomba a kádba és pár szál csipkebogyós ág a vázába. Előbbivel a fürdőben csobbanhatsz egy nagyot, utóbbival pedig ékesítheted az ebédlőasztalod.

7. Retró gyümölcsös tál

Az a legjobb, ha igazi gyümölcsöket választasz, mert akkor folyamatosan változhat az asztal dísze és még a vitamin utánpótlásról is gondoskodhatsz, de a nagyiféle viaszgyümölcsökkel sem lősz mellé, főleg akkor nem, ha azok megszólalásig hasonlítanak az igaziakra.

7+1. Little Hotties illatkoktél

Mi az? Kicsi, formás, iszonyatosan cuki és mennyei illata van? Hát persze, hogy a Little Hotties illatpasztillák, amelyekből egy mixbe 4 féle illatot is választhatsz.

Ezeket a pasztillákat, vagy ha úgy jobban tetszik illatkorongokat csak be kell raknod a párologtatódba és alágyújtani egy teamécsessel. Egy dobozzal akár 135 órán keresztül, folyamatosan is tudsz illatosítani.

Kézügyesség vagy idő hiányában te is a gyors dekorációs tippeket részesíted előnyben? Oszd meg velünk tippjeidet!

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Életmód